ARCHITECTENBUREAU VERFAILLIE-BOUCQUET

Sinds 2004

Werkterrein:
architectuur in de breedste zin

Projecten:
de projecten variëren van nieuwbouw, renovatie, verbouwingen, bedrijven, praktijk- en winkelruimten, meergezinswoningen, openbare gebouwen, sociale woningbouw.

Team:
2 ontwerpers aangevuld met architect assistenten en zelfstandige burelen op gebied van stabiliteit, technieken, veiligheidscoördinatie en epb.

Onze visie

Eenvoud in concept en streven naar creatieve en economische verantwoorde oplossingen zijn onze uitgangspunten. De uitwerking tot en met interieur geeft ons de mogelijkheid het ontwerptraject te coördineren van macro tot micro.

Bij het ontwerpen zoeken wij bewust naar sober –en strak lijnenspel , eenvoudige ruimtes met een hoge belevingswaarde, een ontwerp dat flexibel invul baar is, waar vooral gewoond en geleefd kan worden. We kiezen voor eerlijke vormen en duurzame materialen die door hun eigenheid de nodige kleur, warmte en aangename sfeer aan het project geven. We verkiezen kwaliteit boven modieuze vondsten. Het resultaat is een degelijke, franjeloze en energiebewuste architectuur die inspeelt op de noden van de gebruikers en hun omgeving.

Elk project vertrekt vanuit de bouwheer zijn dromen en verwachtingen en resulteert in een goed project als het uitvoerbaar en haalbaar is voor alle betrokkenen. Ons bureel staat open voor samenwerking waarbij wederzijdse aanvulling in kennis, ervaring en capaciteit centraal staat. We zijn in het werkingsproces de regisseur die zorg draagt voor kwaliteit van het eindresultaat.